Ο νέος Stephen King είναι αλγόριθμος

Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνονται στη λογοτεχνία

Ο νέος Stephen King έχει πάρει το όνομα του από από μια διάσημη λογοτέχνιδα, τη Mary Shelley που έγραψε το Frankestein. Ο Shelley AI όπως είναι το ακριβές όνομα είναι ένα επίτευγμα επιστημόνων από το Τεχνολογικό Ίδρυμα της Μασαχουσέτης και κάνει κάτι φαινομενικά απλό, συλλέγει κομμάτια από διάφορες ιστορίες και τα βάζει σε ένα. Από τη στιγμή που έχει το πρώτο κομμάτι μπορεί να αρχίσει να το επεκτείνει.

Προς το παρόν, τα επιτεύγματα του εντυπωσιακού αυτού αλγόριθμου περιορίζονται σε μικρά κείμενα και σύντομες ιστορίες. Ακόμα είμαστε στην αρχή. Ωστόσο, ο αλγόριθμος μαθαίνει πολύ γρήγορα, ειδικά όταν υπάρχουν ανθρώπινες εισαγωγές στα αποτελέσματα και μπορεί να πάρει κομμάτια όπως οι εφιάλτες ενός ανθρώπου.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι μπορεί και αναγνωρίζει τα καλύτερα κομμάτια από ήδη υπάρχοντα κομμάτια και τα συνδέει για να δημιουργήσει προτάσεις και παραγράφους σαν να ήταν όντως μια νουβέλα του Stephen King. Το βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εκμάθηση του αλγόριθμου ώστε να κατανοεί την γλώσσα. Από εκεί και πέρα οι μηχανισμοί ανάπτυξης του αλγόριθμου εξασφαλίζουν ότι θα μπορεί να σαρώνει χιλιάδες κομμάτια και να κρατάει τα καλύτερα μέρη. Αυτή δεν είναι άλλωστε η ιδέα της λογοτεχνίας;